|понеделник, октомври 22, 2018
Навигатор Home » Бизнес » Технологии » Правилният размер и броят портове – най-важни за новия лаптоп

Правилният размер и броят портове – най-важни за новия лаптоп 

Invalid or Broken rss link.
Правилният размер и броят портове – най-важни за новия лаптоп
Bookmark and Share

снимка: Избирайте внимателно новия си лаптоп – не се знае за какво ще ви послужи!

В съвременния забързан свят за повечето хора лаптопът е единственият компютър, от който се нуждаят. И не без основание. Лаптопите са лесно преносими и бързи устройства, които предлагат най-доброто от света на десктоп компютрите и мобилните устройства.

Факт е обаче, че много потребители са нещастни след покупката на новия си преносим компютър. Така че всеки, който е решил да си купи подобно устройство, трябва да обмисли внимателно какво ще върши с него, преди да го отнесе в дома си.

Ето за какво трябва да помислите, преди да похарчите парите си:

Неправилно избран размер

Закупуването на правилния размер ноутбук е много важно, защото от това зависи не само големината на дисплея, но и на клавиатурата и тъчпада. Ако изберете модел, който е твърде малък, няма да се чувствате комфортно при работа с него, а ако изберете твърде голям модел, ще имате проблеми, когато пътувате. Ако се нуждаете от лаптоп, който ще ползвате предимно у дома, то тогава може да се спрете на 15,6-инчов модел, а ако често ви се налага да пътувате, трябва да помислите за модел, който е с размери между 12 и 13 инча.

Не се обръща внимание на портовете

Преди ноутбуците идваха с няколко USB порта, четец на карти, отделни жакове за слушалки и микрофон, Ethernet, както и няколко видеоизхода. Днес стандартните 15,6-инчови лаптопи имат по три USB порта, един видеоизход, един жак (за слушалки и микрофон), както и порт за Ethernet кабел. При малките модели лаптопи може да разполагате само с два USB порта. Ако никога не сте сте нуждаели от много допълнителни периферни устройства, това няма да ви се отрази. Но ако имате няколко външни твърди диска и искате да използвате мишка вместо тъчпад, ще трябва да се съобразите с нуждите си.

Bookmark and Share

Добавете коментар


+ 3 = 7

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI