|понеделник, ноември 12, 2018
Навигатор Home » Спорт » Други спортове » Откриват се Зимните олимпийски игри в Сочи

Откриват се Зимните олимпийски игри в Сочи 

Invalid or Broken rss link.
Откриват се Зимните олимпийски игри в Сочи
Bookmark and Share

Броени часове остават до официалната церемония по откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи, а организаторите готвят зашеметяваща изненада за зрителите и посетителите.

Шоуто загатва за сериозна мащабност, след като имената на някои от артистите станаха ясни. Въпреки че не са официално обявени от Международния олимпийски комитет, публикациите назоваха имена като цигуларя Юрий Башмет, пианистът Денис Мацуев и диригентът Валери Гергиев като част от програмата. Освен тях на сцената ще се изяви и прима балерината на Мариинския театър на Санкт Петербург Уляна Лопаткина.

Парадът на атлетите

Всяка една страна ще делегира свой представител, който да носи националния флаг. Нациите ще влязат по азбучен ред с две изключения. Гърция ще влезе първа, тъй като първата Олимпиада се е провела там. Последната нация ще е Русия като домакин на събитието.

Речите

Двама души ще изнесат речи и това са президентът на организационния комитет на „Сочи 2014″ Дмитрий Чернишенко и президентът на МОК Томас Бах. Това е първата година, в която Бах ще изнесе реч на Олимпиада като президент. След това президентът на Русия Владимир Путин ще открие официално Игрите.

Олимпийският огън

Последното събитие от откриващата церемония е пристигането на олимпийския огън. Когато огънят пламне, Олимпиадата официално започва. Той ще гори през цялото време на Игрите и ще бъде загасен на закриването на 23 февруари.

Церемонията ще продължи около два часа и ще бъде на олимпийския стадион „Фишт“. Музиката и светлините ще се виждат и извън стадиона. Накрая ще се изстреля внушителна заря. Стадион „Фишт“ е с капацитет 40 хиляди зрители и изграждането му струваше 780 милиона долара на Русия. Покривът му може да променя цвета си. На север от стадиона зрителите виждат планината Красная поляна, а на юг Черно море. За първи път на Зимни олимпийски игри състезанията започнаха ден преди откриването, след като фигурно пързаляне, ски и сноуборд стартираха вчера.

Bookmark and Share

Добавете коментар


3 − = 1

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI