|събота, октомври 20, 2018
Навигатор Home » Регионални » Община Русе получава 7 млн. лв. за спортна зала

Община Русе получава 7 млн. лв. за спортна зала 

Invalid or Broken rss link.
Община Русе получава 7 млн. лв за спортна зала
Bookmark and Share

Проектът на Община Русе „Обособяване на самостоятелен подземен паркинг в трите подземни етажа на Търговско-развлекателен център с вградени трафопостове на кота 0.00 и подземни гаражи и на Бизнес център“ беше одобрен от Министерски съвет за финансиране по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Това означава, че Община Русе ще получи 7 млн. лв., които предстои да се инвестират в довършването на Спортната зала.

В края на миналата година беше подписан договор за покупко-продажба на малко над 22% от подземните гаражи на Спортната зала в Русе. Контрактът беше парафиран от кмета Пламен Стоилов и от представителя на частния инвеститор „Проект Русе“ Георги Пейчев. Според договора, Общината закупи част от гаражите в спортното съоръжение, които са на обща стойност 9 млн. лв. С отпуснатата сума ще бъде закупена и останалата част от подземните съоръжения в залата. Според клауза в контракта, получените от частния инвеститор средства могат да се инвестират само за довършването на Спортната зала.

Общо 392 проекта на местните власти ще бъдат финансирани по първата публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Проектът на Община Русе е с най-висока стойност сред одобрените, наред с проект на Община Враца за ремонт на уличната мрежа.

Очаква се спортното съоръжение да бъде окончателно завършено през февруари 2015 г. На първо време, след размразяването на строежа, се гради покривната конструкция, след което залата ще бъде покрита с облицовъчни панели. По разчети на частния инвеститор, за окончателното й завършване и оборудване ще са необходими около 15,5 млн. лв.

Спортната зала ще разполага с 5 600 седящи места. Капацитетът й ще е за 8 хил. души. В нея ще могат да се провеждат както спортни събития, така и концерти.

Bookmark and Share

Добавете коментар


− 1 = 4

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI