|събота, октомври 20, 2018
Навигатор Home » България » Министър Греков: Необходимо е да се подкрепят малките земеделски производители

Министър Греков: Необходимо е да се подкрепят малките земеделски производители 

Invalid or Broken rss link.
Министър Греков: Необходимо е да се подкрепят малките земеделски производители
Bookmark and Share

23% от производителите получават субсидия до 1000 лв., което е значително малко, за да се стартира едно земеделско стопанство, това коментира министърът на земеделието и храните Димитър Греков в предаването „Оригиналът“ на ТВ7. Той добави, че е необходимо да се подаде ръка на онези малки земеделски производители , които се опитват да стартират и да си изкарват хляба от земеделско производство. „Тази мярка няма да ги направи богати, но ще им даде възможност да започнат да отглеждат отделни култури“, добави още министър Греков. По думите му България се намира в период, в който трябва да има преструктуриране на малките стопанства и те да станат средни. Това е съгласувано с европейските изисквания, а парите ще бъдат получени през 2015 г., когато земеделските производители ще могат да почувстват реалния ефект. „Опитваме се да балансираме тази политика. За нас са важни всички земеделски производители”, допълни земеделският министър.

По темата за Фонд „Земеделие” проф. Греков каза, че се ръководи от това, ако има промени те да не бъдат за сметка на професионализма на хората, а важното в момента е на работещите да се даде възможност да договорират, рамкират и класират всички близо 1300 проекта.

Като бъдещ проект министър Греков очерта предоставянето на възможност голяма част от земеделската земя в България да бъде поливана от различни източници.

Bookmark and Share

Добавете коментар


5 − 1 =

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI