|вторник, октомври 16, 2018
Навигатор Home » Топ новини » Крим започна национализация

Крим започна национализация 

Invalid or Broken rss link.
Крим започна национализация
Bookmark and Share

Няколко часа след като Крим обяви еднолично независимост от Украйна, новородената република, непризната все още от никой официално, премина в пълна мобилизация за придвижване към процеса по присъединяване към Русия. Местният парламент национализира разположените на полуострова активи на Черноморнефтегаз, Укртрансгаз и Федосийското предприятия за снабдяване с петролни продукти, предаде ИТАР-ТАСС.

Тази стъпка от страна на кримските власти цели да гарантира екологичната и енергийната сигурност, да създаде условия за организация на добива и снабдяване на жителите на Крим с енергийни ресурси, както и гарантиране непрекъсната работа на обектите от жизненоважно значение, се казва в официално съобщение. Управляващите в местния парламент решиха на полуострова да се приеме московското часово време още от 3-ти март.

Председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов заяви, че украинските военни, които се намират на територията на Крим няма да бъдат преследвани, нито принуждавани да полагат клетва пред новите власти. Те ще могат свободно да напуснат новосформираната държава. Същият принцип щял да се прилага за сътрудниците на силовите структури и всички други държавни служители, положили клетва за вярност към Украйна.

Bookmark and Share

Добавете коментар


9 − = 2

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI