|понеделник, октомври 22, 2018
Навигатор Home » Бизнес » Технологии » Колко популярна е платформата Windows 8 OS?

Колко популярна е платформата Windows 8 OS? 

Invalid or Broken rss link.
Колко популярна е платформата Windows 8 OS?
Bookmark and Share

Мicrosoft официално потвърдиха, че вече са преминали границата от над 200 млн. продажби на лицензи за платформата Windows 8 OS. Припомняме ви, че компанията успя да достави 100 млн. копия на новия си софтуер в първите шест месеца след премиерата му, а сега ги дублира малко повече от година след представянето му. Въпреки това последната платформа на Microsoft не се продава толкова добре, както предходната и версия, информира TheVerge.

Windows 7 OS бе популярна на този етап от жизнения си цикъл, тъй като година след премиерата си регистрира 240 млн. доставки. Една от причините за това са промените в софтуера и оптимизирания за сензорни дисплеи Metro интерфейс, който продължава да отблъсква някои от потребителите. Трябва също така да отбележим, че тези данни са свързани с лицензите, които компанията е предоставила на своите хардуерни партньори.

Информацията не обхваща физическите копия, които можем да купим от търговските вериги или онлайн магазина на Microsoft. Компанията вече работи над следващата голяма актуализация на платформата, Windows 9 OS, чиято премиера вероятно ще се реализира през април 2015 г. Престои да видим дали дотогава сегашната версия на операционната система може да премине границата от 500 млн. продажби.

Bookmark and Share

Добавете коментар


4 × 3 =

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI