|вторник, октомври 16, 2018
Навигатор Home » България » Власт » Йовчев: В МВР има много забавени реформи

Йовчев: В МВР има много забавени реформи 

Invalid or Broken rss link.
вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев
Bookmark and Share

Мерките, които въвеждаме за контрол на СРС гарантират, че те няма да се използват извън рамките на закона, заяви министърът на вътрешните работи.

Хората дават парите си за МВР, за да се гарантира сигурността, а не за губеща търговска дейност. Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев коментира закриването на службата за сигнално-охранителна дейност (СОД) във ведомството. В предаването на БНТ „Денят започва” той посочи, че в момента работна група прави преглед на всички търговски дружества в МВР и на необходимостта от съществуването им. Това е една от мерките за оптимизиране на бюджета на вътрешното министерство и за подобряване на ефективността на публичните разходи.

От СОД се губят около 2 млн. лв. годишно. Съществува строителна фирма, която не се знае какво прави. С около 4 млн. лв. на година се дотират ведомствените почивни станции, кафенета и барчета, които не се ползват от всички служители, а само от част от администрацията, съобщи министърът. Той допълни, че се водят разговори със синдикатите да се спрат дотациите, а спестените пари да бъдат раздадени като допълнително възнаграждение на всички служители – например, за лятна почивка.

Министър Йовчев заяви също, че въвежданите нови мерки за контрол върху СРС ще гарантират, че използването им, както и че всички дейности в МВР няма да излизат извън рамките на закона. Мерките за контрол са в съответствие с новите изисквания и технически постижения и при проверка винаги ще има материални следи за това кой е работил със СРС-тата, каза той.

В МВР има много забавени от години реформи, обобщи Цветлин Йовчев. По думите му, на дневен ред сега е съкращаването на администрацията, намаляването на бюрокрацията и подобряването на услугите за гражданите, особено по отношение дейността на КАТ и издаването на лични документи.

По повод наложеното от президента вето на актуализацията на Бюджет 2013, вицепремиерът посочи, че в сегашния си вариант бюджетът не гарантира необходимите за нормалното функциониране на МВР средства. „Те са изхарчени предварително”, каза министър Йовчев и даде пример с ваучерите за храна за служителите във ведомството, които са за 16 млн. лв., но не са предвидени в бюджета. Правителството отпусна допълнително и 1,5 млн. лв. за охрана на протестите.

„Логиката е преди ветото да бъде прегласувано в Народното събрание да бъдат проведени консултации с браншовите организации и с различните социални групи, които актуализацията засяга”, коментира Цветлин Йовчев. Така ще се види има ли други начини за изплащане на поетия в началото на годината дълг, на задълженията към бизнеса, за увеличаване на приходите. В противен случай ще се стигне до прегласуване на закона с пренебрежение към президентското вето, обясни вицепремиерът необходимостта от свикване на парламента в края на месеца.

Bookmark and Share

Отговор на Йовчев: В МВР има много забавени реформи

  1. проверка на пожарогасители

    Много благодаря за тази статия и това,което пиете, че …..“По повод наложеното от президента вето на актуализацията на Бюджет 2013, вицепремиерът посочи, че в сегашния си вариант бюджетът не гарантира необходимите за нормалното функциониране на МВР средства. „Те са изхарчени предварително”, каза министър Йовчев и даде пример с ваучерите за храна за служителите във ведомството,….“ според мен Президента е взел доста добро решение виждайки къде и за какво отиват парите, като нормален човек,който го е грижа наистина за страна ни, това трябваше да с направи.Много жалко само че няма по големи права.

     

Добавете коментар


2 + 2 =

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI