|понеделник, ноември 12, 2018
Навигатор Home » Спорт » Други спортове » Завърши зрелищната зимна байк надпревара Winter Bike Duel 2014

Завърши зрелищната зимна байк надпревара Winter Bike Duel 2014 

Invalid or Broken rss link.
Завърши зрелищната зимна байк надпревара Winter Bike Duel 2014
Bookmark and Share

Този уикенд в курорта Пампорово се проведе четвъртото издание на зрелищната зимна байк надпревара Winter Bike Duel 2014.

В атрактивното състезание се включиха над 60 състезателя от страната, както и няколко представителя на съседна Гърция.

Надпреварата протече в дуел формат с пряка елиминация. Състезателите стартираха по двама един срещу друг, което доведе до много зрелищни сблъсъци и непредсказуем финал в повечето от тях.

През съботния ден състезателите успяха да покарат по отлично подготвено, скоростно трасе, но за съжаление в неделя, когато се проведоха финалите, температурите надхвърляха 15 градуса и принципно твърдото трасе омекна и затрудни изключително много участниците. Въпреки лошите метеорологични условия, състезателите успяха да покажат завидни умения и впечатлиха всички гости на курорта.

Победител в най-оспорваната категория на мъжете стана едва 18-годишният Мартин Бочуков – син на популярната певица Нели Рангелова. Той успя да завоюва първото място след няколко трудни двубоя със състезатели с много по-голям опит от неговия. На втора и трета позиция след него останаха Владимир Чакърски и Иван Колев.

При юношите, където конкуренцията също беше на много високо ниво, първо място успя да спечели 17-годишният състезател от Севлиево – Георги Георгиев. До него на стълбичката се качиха две млади надежди на родната байк сцена – Симеон Вълков и Симеон Божилов

В първото по рода си в България състезание в дисциплина Сноускут / Скибайк призовите места заеха Владимир Кривцов, Стефан Георгиев и Тодор Киров.

За всички победители беше подготвен паричен и предметен награден фонд от Monster Energy, Пампорово АД и Maze X3m.

След успешната реализация на първото състезание по маунтин байк за годината, организаторите от Concept Creative и Вело Парк Пампорово се захващат с трескава подготовка за предстоящия летен сезон, когато Пампорово ще бъде домакин на две много големи международни състезания.

Първото събитие е в дисциплини спускане и кроскънтри – Pamporovo Bike Cup 2014 и ще се проведе на 20-22 юни. Състезанието е от клас 1, включено е в календара на международния колоездачен съюз и се очаква да предизвика интереса на много родни и чуждестранни състезатели.

Следващото състезание е в дисциплина форкросс и е кръг от световните серии 4X Pro Tour. То ще се проведе на 12-13 юли и ще доведе на родна земя повечето от звездите на световната сцена.

За повече информация за предстоящия сезон следете www.pamporovo.bike

Bookmark and Share

Добавете коментар


4 − = 1

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI