|събота, октомври 20, 2018
Навигатор Home » Горещи новини » ГБС строи и водния цикъл на Пловдив

ГБС строи и водния цикъл на Пловдив 

Invalid or Broken rss link.
gbs
Bookmark and Share

„Главбулгарстрой“ на Симеон Пешов е най-вероятният кандидат да строи каскадата „Въча“ и новия воден цикъл на Пловдив. Проектът на стойност 125 млн. лв ще се реализира с европейски пари. Той бе един оп последните проекти, подписани от кабинета на Бойко Борисов. Обявяването н процедура за избор на изпълнител обаче се бави заради проблеми с документацията, за които алармира миналата седмица областният управител на Пловдив Здравко Димитров. Според хора от бранша обаче нередностите ще бъдат отстранени съвсем скоро, за да може проектът да тръгне преди изборите на 12 май. От строителния бранш пък прогнозират с 99% сигурност, че именно холдингът на Симеон Пешов ще спечели пловдивската поръчка.

peshov„Главбулгарстрой“ е изпълнителят и на новия воден цикъл на гр. Раковски, чиято първа копка бе днес. По време на откриването на обекта в центъра на Раковски областният управител Здравко Димитров и кметът Иван Антонов обявиха пред гражданството, че новият облик на Раковски след реконструкцията на ВиК мрежата става факт, благодарение на добрата работа на местната администрация и правителството на ГЕРБ. Проектът е на стойност над 58 млн. лева и е третият най-скъп у нас след тези за Пловдив и Добрич. Ден по-рано се разбра, че „Главбулгрстрой“ ще строи и новите съоръжения в Хисар. Миналата седмица пък холдингът на Симеон Пешов бе избран за победител в конкурса за реконструкция на Централна гара София на стойност 77 млн. лева. Същата фирма е водещ партньор и в изграждането на спортната зала на Колодрума в Пловдив. Конкурсът за нея бе обявен така, че на условията да отговаря само въпросният консорциум, припомнят от бранша. Като условие за избора на кандидат в Пловдив бе записано, че бъдещият строител трябва да е изградил поне две подобни съоръжения през последните 3 години. Точно толкова са и новите спортни зали, изградени в България през този период – залата в Самоков и „Арена Армеец“ в София, ако не броим тази на Пловдивския университет. И двете големи зали бяха построени от консорциуми с участието на Симеон Пешов, припомнят от бранша.

За откриването на строителанта площадка в Раковски не пристигна новият министър на Околната среда и водите Юлиян Попов, както бе обявено вчера.

Bookmark and Share

Отговор на ГБС строи и водния цикъл на Пловдив

  1. поддържаме пожарогасители

    Обявяването н процедура за избор на изпълнител обаче се бави заради проблеми с Добре би било на всякъде да има достъп до вода. Все пак сме вече 21 век и без вода какво можеме да сторим…. Това, което пишете, че документацията, за които алармира миналата седмица областният управител на Пловдив Здравко Димитров дори и така да е , нещата трябва да се задействат бързо. Според хора от бранша обаче нередностите ще бъдат отстранени съвсем скоро, за да може проектът да бъде завършен както пишете, но докато не видя със собствените си очи не вярвам. Страхотно е, че от строителния бранш пък прогнозират с 99% сигурност, че именно холдингът на Симеон Пешов ще спечели , е остава ни само да чакаме и да видим.Благодаря за хубавата статия.пловдивската поръчка.

     

Добавете коментар


− 7 = 0

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI