|петък, септември 21, 2018
Навигатор Home » България » В рамките на 2014 г. започва изграждането на нов национален стадион

В рамките на 2014 г. започва изграждането на нов национален стадион 

Invalid or Broken rss link.
В рамките на 2014 г. започва изграждането на нов национален стадион
Bookmark and Share

В инвестиционната програма за стадиона в Разград се отпускат 3 млн. лева, каза в сутрешния блок на БНТ министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева. “Поздравявам “Лудогорец“ за успехa и им благодаря, че ни направиха щастливи. Tози отбор действа последователно, явно с вярна методика. Треньорът Стойчо Стоев заслужава специални поздравления за вярната посока, в която работи с отбора. Поздравления и към собствениците на клуба, защото тяхната грижа също е в основата на успеха“, добави министър Георгиева.

Министърът на младежта и спорта изтъкна, че в рамките на календарната година трябва да се пристъпи към изграждането на национален стадион. “Това е реалната политика на подкрепа към БФС за домакинството “Европа 2020“. Мястото на стадиона ще бъде на 4-ти километър, на терен държавна собственост. До 2018 г. – 2019 г. това трябва да е факт.

По думите на г-жа Георгиева Зимният дворец трябва да се ремонтира. “Това съоръжение е достатъчно амортизирано и излиза от функционалност. То не може да бъде подходяща база за зимните спортове. Съоръжението е основополагащо за развитието на зимни спортове в България и е от национално значение, разбрахме го и в контекста на олимпиадата в Сочи”, заяви министър Георгиева.

Относно тазгодишните Зимни олимпийски игри, министърът подчерта, че завоюването на квоти е постижение. На следващо място тя посочи, че представянето на Саня Жекова е повече от достойно.

“Фокусът на политиката на кабинета “Орешарски“ е правилен. Инвестиционната програма за спорта е категорична. Само в рамките на 2014 г. тя в пъти превъзхожда числото, което е отделено за спорт, за спортни съоръжения, за всичките 3 години и 6 месеца на мандата на ГЕРБ. Тази реална политика ще предполага и успехи”, подчерта министърът на младежта и спорта.

Bookmark and Share

Добавете коментар


× 9 = 63

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI