|понеделник, октомври 22, 2018
Навигатор Home » Бизнес » Технологии » Всеки вложен долар в NASA носи на американците $10 печалба

Всеки вложен долар в NASA носи на американците $10 печалба 

Invalid or Broken rss link.
Всеки вложен долар в NASA носи на американците $10 печалба
Bookmark and Share

източник: kaldata.com

Съвременните космически изследвания носят на инвеститорите печалба в десеторен размер.

Пазарните аналитици са пресметнали, че всеки долар, инвестиран в космическите програми на NASA, се връща като печалба за американските данъкоплатци в десетократен размер. Причина за това е мащабната комерсиална индустрия, поддържаща космическите разработки. Пазарният анализ показва, че европейците и японците получават много по-малка изгода от инвестициите в Космоса – средно по около $3 на всеки инвестиран долар в програмите, свързани с Космоса.

Космическите агенции не само получават държавни парични средства и субсидии, но и създават хиляди работни места, активно развиват индустрията извън пределите на Земята и форсират развитието на световната икономика.

Неотделима част от ежедневния живот станаха многобройните изобретения и иновации, свързани с космическите изследвания. Към тях се отнасят прогнозата на времето, спътниковите комуникации, достъпа до Глобалната мрежа от Космоса, GPS навигацията, спътниковата Интернет-телевизия и много други.

Освен с космически технологии NASA се занимава и с изследвания в областта на медицината, като неотдавна бяха демонстрирани нови медицински технологии за възстановяване на костна и мускулна тъкан.

Bookmark and Share

Добавете коментар


+ 6 = 14

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI