|понеделник, ноември 12, 2018
Навигатор Home » Култура » Литература » Вампирът: Тайната история на лорд Байрон

Вампирът: Тайната история на лорд Байрон 

Invalid or Broken rss link.
лорд Байрон
Bookmark and Share

Том Холанд е автор на впечатляващи романи и документални трудове, адаптира Омир, Херодот, Тукидид и Вергилий за Би Би Си. Лауреат е на награди за научни исторически съчинения, сред които наградата на английския ПЕН-клуб „Хесъл-Титман“ и наградата на името на сър Стивън Рънсиман.

Вампирът: Тайната история на лорд БайронОт елегантните салони на Лондон до дивата пустош на епирските планини един изтерзан дух се лута в търсене на безсмъртието…

Том Холанд, майстор на готическата атмосфера, прави нов, потресаващ животопис на една от най-привлекателните и скандални личности в английската и световната литература – блестяща смесица от факти и фантазия. Ужас и еротика, истина и измислица се смесват в елегантен кървав коктейл във „Вампирът: Тайната история на лорд Байрон“, представена от ИК „Еднорог“.

Самият лорд Байрон е твърдял, че действителността е много по-невероятна от измислицата.

Ако бяха станали обществено достояние, “Мемоарите” биха обрекли лорд Б. на вечен позор.
Джон Кам Хобхаус, “Дневници”

Bookmark and Share

Отговор на Вампирът: Тайната история на лорд Байрон

  1. обслужваме пожарогасители

    Удивително е как този известне майстор на готическата атмосфера, прави нов, потресаващ животопис на една от най-привлекателните и скандални личности в английската и световната литература , като една блестяща смесица от факти и фантазия.Толков амного филми са направени , книги са написани за толкова много тайни, в един мометн ако се замислим ще разберемче ние почти нищо не знаем , аможе само да предполагаме какво са превили и какво са имали предвид дадена рисунка или друг вид изкуство.Благодаря за хубавата статия и блог, който поддържате за нас.

     

Добавете коментар


+ 7 = 11

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI