|петък, септември 21, 2018
Навигатор Home » Култура » Българска възпитаничка спечели „Сан Ремо“

Българска възпитаничка спечели „Сан Ремо“ 

Invalid or Broken rss link.
Българска възпитаничка спечели "Сан Ремо"
Bookmark and Share

Ариза грабна голямата награда на фестивала на италианската песен в Сан Ремо. 31-годишната певица спечели публиката и журито в 64-тото издание на престижния форум, който завърши преди дни в легендарния театър „Аристон“. Талантливата девойка се представи с парчето „Срещу вятъра“ и призна, че дължи в голяма степен победата си на Дариана Куманова – неин вокален педагог от пет години. Ариза е сценичният псевдоним на Розабла Пипа и вече няколко пъти участва във фестивала. През 2012-а тя спечели второ място в Сан Ремо с песента „Нощ“, а нейните албуми и сингли са издадени в над 165 000 копия. Дариана пък, която е родена в София, е сред най-уважаваните артисти в Италия. Куманова има музикално училище и звукозаписно студио в Милано и е доцент в Академията на Сан Ремо.

Неотдавна Куманова се размина на сантиметри с изключително престижната италианска филмова награда „Давид на Донатело“. Там българката изпя парчето на саундтрака на филма „Сибирско възпитание“.

Фестивалът „Сан Ремо“, в чиито пет дни звучат само песни на италиански език, се провежда ежегодно от 1951 г. Той привлича хиляди меломани, както в италианския курорт, така и пред телевизионните екрани. Церемонията по откриването бе наблюдавана от 12 милиона души. Тогава френският топмодел и актриса Летисия Каста изпя няколко песни заедно с водещия Фабио Фацио.

Bookmark and Share

Добавете коментар


+ 2 = 3

4/Lngl7Z82TxYotfu8siTf-JKwwr4z.4oDR1myQfAcYOl05ti8ZT3b77AZ_hAI