nPloy-иновацията за намиране на работа от модерния българин

0

Поредна технологична иновация е български патент. Родни предприемачи създадоха мобилно приложение, което улеснява търсенето на работа на нашия пазар. Приложението пести време и свързва работодателите с кандидатите на база взаимни интереси, опит и умения. Всъщност процесът по „мачване“ копира в известна степен работата на приложението за запознанства Tinder, разкриват създателите на  приложението nPloy. Както в Tinder, така и тук потребителите избират с приплъзване дали харесват или не съответната работна позиция. По същия начин работодателите преглеждат кандидатите, които са харесали тяхната обява и избират дали да ги одобрят.
Когато „харесването“ на двата профила съвпадне кандидатът и работодателят се уведомяват с нотификация. След това попадат в чат стая, за да могат да се запознаят и да поговорят преди да инвестират време и енергия за подготовка на интервю на живо.

Предприемачите , които стоят зад приложението nPloy  целят да разрешат най-често срещаните проблеми при търсенето на работа – остарели и неефективни канали и платформи за обяви, разглеждане на стотици неподходящи обяви с примамливо заглавие и липса на прозрачност относно заплащането и условията на работа.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си