Модерният комплекс ще включва 18 нови сгради, търговски площи, игрища и собствена жп гара

Microsoft ще изгражда устойчив миниград с 18 нови сгради, открит площад, търговско пространство, пътеки за джогинг, пешеходни алеи, игрище за крикет и собствена железопътна гара.

21-2Уникалното съоръжение ще бъде в Редмънд, Вашингтон, и ще се простира на площ от над 2000 кв. км. Разположението на бъдещия кампус е избрано така, че от една страна сградата да е заобиколена от градска среда и в същото време да е на километри от гъста гора, планини и езера. След като бъде завършено, съоръжението ще осигури достатъчно пространство за сегашните 47 хил. служители, включително и за още 8000.

21-5

21-3_1Компанията ще инвестира няколко милиарда долара, за да превърне свръхмодерния си кампус в реалност. Плановете предвиждат да бъдат съборени 12-те сегашни сгради, за да се освободи нужното място за изграждането на новите обекти. Кампусът ще включва общо 131 отделни сгради. Бизнес съоръженията ще са заобиколени от огромни пространства за отдих на открито сред буйна растителност, спортни съоръжения, сцени за концерти и публични събития. Миниградчето ще 21-6бъде съсредоточено върху осигуряването на „по-отворена и по-малко формална” работна среда. Помещенията вътре ще бъдат изпълнени със „социални центрове” и офиси, в които ще има и изобилие от дневна светлина.

Предвидена е и самостоятелна система за транспорт.

 

В21-8сички автомобили ще бъдат паркирани в подземни паркинги, така че отгоре на земята служителите да могат да ходят пеша, да карат велосипед или евентуално да пътуват с леката железопътна система. Ще бъде изграден нов пешеходно-велосипеден мост, който ще свързва двете страни на кампуса. Всичко това ще е съобразено с планираната „Транзитна станция Redmond Technology”, където се очаква да има лека железопътна линия. Проектът ще струва приблизително 150 млн. долара.
21-4

21-7Ако всичко върви по план, цялата конструкция трябва да е завършена в рамките на 5-6 години. Това означава, че най-късно през 2023 г. служителите на Microsoft ще имат възможността да се настанят в новия модерен офис. Според официалните данни кампусът ще отвори допълнителни работни места в региона, като преобладаващата част от тях ще са в сферата на строителството. Крайната цел на компанията е да се превърне и утвърди в най-доброто място за работа в технологичната индустрия.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си