Трите кули са свързани със Sky park, а Музеят за наука и изкуство е в близост до тях. Дизайнът му наподобява лотос

150-метров открит басейн на покрива, футуристичен парк с палми на 57-ия етаж, площадка за кънки на лед и собствена метростанция са само част от екстрите

Ако човек реши да отседне в хотел, но едновременно с това иска да иде на казино, музей, на опера, театър, кино, на конгресна сбирка, да пазарува, да покара зимни кънки и да плува в открит басейн на нивото на околните небостъргачи… и всичко това, без да напуска пределите на хотела, то възможната локация е само една – 5-звездният Marina Bay Sands Hotel в Сингапур.

21-5
Може да посетите хотела само до площадката за наблюдение срещу съответна так

Хотелският комплекс е композиция от три 55-етажни сгради, увенчани от панорамна площадка с формата на трипалубен кораб с площ 12 400 кв. м. В него има наистина всичко, за което човек може да се сети, дори и локална метростанция. Marina Bay Sands Hotel разполага с 2560 стаи и апартаменти, две плаващи шатри със заведения и атракциони, наречени „Кристали“, пързалка за кънки на лед и още куп места за развлечения и отдих. Едно от тях е Музеят за наука и изкуство на Сингапур. Той е изграден в непосредствена близост до трите кули, а дизайнът на корпусната сграда наподобява разцъфнал лотос.

Безспорно обаче най-забележителното в хотела е 150-метровият басейн с форма на огромен кораб, който създава ефект на безкрайност, сякаш водата от него прелива в хоризонта. Той е най-големият открит басейн в света на такава височина и е една от причината туристите да плащат огромни суми за нощувка в хотела. Басейнът носи името Infinity („Безкрайност“) и е разположен на атрактивната площадка на 57-ия етаж на сградата, наречена Sky park. Проектиран е с много ефектна оптическа илюзия, която създава усещането на преливаща в хоризонта вода. В действителност водата се разлива във водосборен басейн (намиращ се отдолу под плувния басейн), откъдето се изпомпва и връща обратно в главния басейн.

21-4
Marina Bay Sands Hotel има собствена метростанция
21-3
Футуристичен парк с изкуствени палми

 

 

 

 

 

Покривът на Marina Bay Sands Hotel е подвижен и проектиран като особен резервоар. Периодично събраната в него дъждовна вода се излива под формата на струен водопад от най-високата точка на кулите. Особено атрактивно това се случва през нощта, когато „водопадът“ е придружен от пищно лазерно светлинно шоу.

21-6 21-2

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си