Навигатор Home » Архитектура » Future of Design – какви са последните технологични тенденции в сферата на проектирането

Future of Design – какви са последните технологични тенденции в сферата на проектирането 

Print

На 5 октомври 2017 г. ще се проведе събитието Future of Design с фокус върху възможностите, които новите технологии предоставят на специалисти от сферите на архитектурата, ландшафтното проектиране и дизайна в развлекателната индустрия. Събитието се организира от Немечек България, водеща софтуерна компания, чийто екип разработва популярното дизайн и BIM решение – Vectorworks. По време на Future of Design участниците ще имат възможност да се запознаят в подробности с някои от най-съвременните технологии в света на проектирането, достъпни в софтуера на Vectorworks. Специалистите от Немечек България ще се разположат на 5 станции, където ще демонстрират на гостите на събитието някои от най-иновативните технологични решения в дизайн сферата, като:

  • Virtual-RealityMarionette – модул за параметричен дизайн, който улеснява и ускорява многократно работния процес.
  • Irrigation Tools в Landmark – инструменти за изчисляване на напоителни системи, насочени към ландшафтните архитекти.
  • IFC BIM Data – отворен формат данни, който улеснява съвместната работа между различни специалисти по време на целия жизнен цикъл на сградата – от дизайна до строежа и поддръжката.
  • Revit Import – впечатляващи импорт и експорт възможности на Vectorworks, включително с Revit.
  • Virtual and Augmented Reality – иновативни системи за виртуална и добавена реалност, които могат да подпомогнат както процеса на дизайн, така и представянето на проекта пред клиента.

PrintОсвен петте станции, на събитието ще се проведат и 6 лекции, които също акцентират върху съвременните постижения на новите технологии и влиянието им върху архитектурата – параметричното проектиране, иновативни функционалности във водещия дизайн и BIM софтуер – Vectorworks, използването на виртуална реалност като инструмент за привличане на повече клиенти, свободен обмен на COBie данни между архитекти, строители, фасилити мениджъри и собственици на сгради в съответствие с OpenBIM концепцията.

Специално за събитието в България идват топ мениджъри на американската компания Vectorworks, Inc. – др. Биплаб Саркар, Робърт Андерсън и Хуан Карлос Фабиани. От българска страна познато име е арх. Ангел Захариев – съдружник и управител в „А и А Архитекти“. Списъкът се допълва от Йоанна Петрова от Немечек България и ланд. арх. Стоян Начев.

Събитието ще се проведе в креативната обстановка на SBar – co-meeting пространство от ново поколение. Регистрацията ще отвори в 10:00 ч., а самото събитие започва в 10:30 ч.

Входът е свободен, но изисква предварителна регистрация, която можете да направите на

https://www.nemetschek.bg/future-of-design-2017/

Добавете коментар