BORJAJET 5XL с награда за продуктов дизайн на RED DOT AWARD 2019

Призът е световен отличителен знак за качество

0

Керемидата BorjaJET 5XL спечели престижната награда за революционно проектиране в категорията „Продуктов дизайн“ на тазгодишното издание на международния конкурс Red Dot Award. „За нас отличието е едно от най-големите признания. Гордеем се, че сме част от най-добрите проекти в света. Това потвърждава уникалния и революционен дизайн на нашите керамични изделия с технология за мастиленоструен печат“, каза генералният директор на Tejas Borja Valencia Пабло Касанова.

Най-големият и престижен дизайнерски конкурс в света Red Dot Award датира от 1955 г. Наградите се присъждат всяка година на най-добре проектираните продукти. Напълно в съответствие с мотото „В търсене на добър дизайн и иновации”, експертно жури от 40 члена оценява всеки продукт поотделно. Основният акцент се поставя върху степента на иновация, функционалност, качество, ергономия, устойчивост.

Красота, функционалност и високо качество

Tejas Borja е фокусирана изцяло върху качеството и дизайна. Като пионер в бранша, испанският производител използва авангардни технологии и най-съвременни производствени и инспекционни процеси. Това води до получаване на керамични керемиди с изключителни свойства. Керемидата се отличава с лекота, гладък и плосък вид, изключителна здравина и издръжливост. Уникалният размер, структура и покритие дават на архитектите и строителите една изцяло нова възможност за довършителните дейности, свързани с покриви и фасади.

Изключителен и все пак достъпен

В сравнение с останалите керемиди, които се предлагат на пазара, BorjaJET не са скъпи. Точно обратното: тези изключителни керамични керемиди често са по-евтината алтернатива за стенни облицовки. BorjaJET гарантира, че покривите и фасадите могат да бъдат завършени бързо, ефикасно и икономично.

За всеки тип архитектура

Благодарение на уникалната техника за мастиленоструен печат, Tejas Borja е в състояние да даде на керамичните керемиди всякаква визия. Резултатите са невероятни: сега са възможни керамични керемиди, които приличат на дърво, мрамор, естествен камък, естествени плочи и дори мед (оксид).

Широката гама от продукти прави възможна реализацията на по-модерни и елегантни сгради, както и на обекти с традиционна архитектура. Керемидите BorjaJET се предлагат във формат FLAT-10 и във формат FLAT-5XL. Така с 5 керемиди на m², конфигурацията става не само най-уникалната, но и най-голямата керемида в света.

Иновативна, но не и експериментална

Техниката на мастиленоструйната обработка, която Tejas Borja използва, произтича от производството на керамични плочки, чиято технология е доказала своето качество и дълготрайност в продължение на десетилетия. След години интензивна научноизследователска и развойна дейност, Tejas Borja успя да приложи технологията в керамичните керемиди.

Предизвикателството на прилагане на технологията на печат не само върху плоски конструкции, но и на неравни повърхности бе успешно: всички плоски керемиди и техните аксесоари се предлагат на пазара днес. В допълнение към всички съществуващи гаранции, Tejas Borja също дава 50-годишна гаранция за печата BorjaJET.

Неограничени възможности

3D керамичният печат дава ново измерение на довършителните опции за покриви и фасади на архитектите и строителите. За усъвършенстване на продуктовата гама BorjajET, Tejas Borja пътува по света в търсене на вечни, естествени материали като естествен камък, шисти, дърво, бетон, мрамор. Испанският производител предлага изображения с висока резолюция, за печат върху керемидите, направени на място.

И компанията не спира дотук: от 15 000 м², Tejas Borja предлага на клиентите си възможност да оцветят керемидите напълно според техния вкус и външен вид.

Испанската компания – лидер от световна класа

Фирмата производител не е дебютант на международния пазар. Днес 4 от 10 испански плочки, продавани в чужбина, идват от глинените кариери на Tejas Borja. Основана през 1899 г., компанията използва най-добрите кариери в Средиземно море в продължение на пет поколения.

По-рано тази година компанията отвори съвсем нова производствена единица близо до Валенсия (Испания). Там се правят крупни инвестиции в научноизследователската и развойна дейност. Разработва се лаборатория, която изпробва всяка керемида, чрез тестове за качество.

Къде може да се намерят продуктите в България?

Архитекти, проектанти и строители имат възможност да открият продуктовата гама BorjaJET и в България, почти едновременно с дебюта й на европейския пазар.

Те могат да се запознаят на място в избрани складове за строителни материали в страната или да се свържат с представителството на компанията за България – Борджа България.

 

Борджа България ЕООД
Милосърдна 8,
2430 София, България
T+359 (0) 885 555 070
[email protected]
www.borjabulgaria.com

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си