AquaDrain® Т+ – капилярно прекъсната дренажна система за плаващо полагане на настилки от естествен камък и бетон

0

Oсигурява бързо и постоянно отводняване на настилките и предотвратява образуването на затлачване, появата на плевели и петна от влага по настилката. Може да се полага директно върху филц или чакъл. Филтриращата функция на геотекстила не позволява образуване на изцветявания.

Капилярно прекъснатият дренаж предпазва от „капаните“ на плаващото полагане.

AquaDrain® Т+ е оптимална, капилярно прекъсната дренажна система за плаващо полагане на настилки от естествен камък и бетон. Тя осигурява бързо и постоянно отводняване на настилката и предотвратява образуването на затлачване, появата на плевели и петна от влага по настилката. Благодарение на оптималната си опорна повърхнина AquaDrain® Т+ предотвратява точковото натоварване.

Дренажните отвори осигуряват изключително отводняване.

Със своите дренажни отвори от над 95% AquaDrain® T+ предлага най-добрата възможност за отводняване и е най-мощната дренажна система за балкони и тераси. От въвеждането си през 1987 г. AquaDrain® T+ показва безупречно приложение и никакви щети.

Дренажните канали на системата образуват капилярно прекъснат въздушен слой, който предотвратява придвижването на застоялата вода обратно към настилката и образуването на петна. Дренажните отвори осигуряват изключително отводняване. AquaDrain® Т+ в комбинация с дренажната решетка осигурява лесно и плавно изпълнение на преходите.

Доказано: AquaDrain® Т+ е най-бързият от всички дренажи!

След изпитвания в института в Гревен AquaDrain® Т+ достига най-добрите показатели за отводняване от всички дренажни системи за балкони и тераси (Протокол № 1.1/16802/515.1-2002).

Сигурност и при недостатъчен наклон на покрива.

Често в практиката не се постига изискваният наклон на покривите от минимум 2%. При намаляването му се влошава и отводняването. В този случай монтирането на капилярно прекъснатата дренажна система AquaDrain® Т+ дава допълнителни резерви за сигурно отводняване.

При AquaDrain® Т+ и наклон само 1% водата се оттича два пъти по-бързо, отколкото при едрозърнест пясък и изолация с 2% наклон. Благодарение на обезвъздушаващата функция на дренажа и пълноплощното полагане на настилката е изключена появата на хидростатично налягане.

Разпределението на тежестта предпазва изолацията.

Дренажната система AquaDrain® Т+ има опорна повърхнина от около 66%. Така се постига разпределение на тежестта и се предотвратяват точкови натоварвания и въздействието на хоризонтални сили. Необходимостта от допълнителни защитни слоеве и подложки отпада.

Доказано: Подобряване на шумоизолацията до 25 dB.

След изпитвания лабораторията във Висбаден установява, че при полагане на AquaDrain® Т+ в комбинация с различни изолации и настилки шумоизолирането се намалява до + 25 dB. Това е интересно решение при саниране на стари балкони с конзолни плочи.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си