90 машини за зимно поддържане на Пловдив са в готовност

Дежурствата започват от 25 ноември

0

90 машини, от които 55 снегорина, 28 разпръсквача на сол и 7 челни товарача ще се грижат за зимното поддържане и почистване на Пловдив. Заместник – кметът на общината по обществен ред Йордан Ставрев направи технически преглед в базите на ОП „Чистота“ и фирмата подизпълнител КМД. Техниката е в изправност, констатираха експертите, а зимното дежурство започва на 25 ноември.

За поддържането на пешеходните зони, тротоари и велоалеи ще се използват закупените през последните години малогабаритни мултифункционални машини, а при необходимост – и 7-те роторни снегорина, с които разполага общинското предприятие.

Не са направени нови доставки на противообледенителни материали, тъй като миналата зима беше сравнително мека и в предприятието са останали около 3600 т сол и 60 т от химическия препарат калциев дихлорид. За осма поредна зима по улиците на Пловдив няма да се хвърля пясък, уточняват от ОП „Чистота“.

За първи път през изтеклата зима всички разпръсквачи са били оборудвани с резервоари. Те се пълнят с разтвор от вода и калциев дихлорид, който действа и при температури до минус 20 градуса. Решението се оказало много ефективно и тази зима ще се прилага отново.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си