Навигатор Home » Новини » 22,5 млн. лв. инвестиции за 2017 г. в „Идеал Стандарт – Видима“

22,5 млн. лв. инвестиции за 2017 г. в „Идеал Стандарт – Видима“ 

Официалната делегация на посещение в заводите на „Идеал Стандарт - Видима“

Заработи новата роботизирана линия на компанията в Завода за керамика

Официално бе открита новата роботизирана линия в завода за керамика на „Идеал Стандарт – Видима“ от Емил Караниколов, министър на икономиката, и Торстен Тюрлинг, главен изпълнителен директор на „Идеал Стандарт Интернешънъл”, в присъствието на работници и служители от компанията. По време на церемонията Торстен Тюрлинг заяви: „Радвам се и съм горд да бъда тук на официалното откриване на новата роботизирана линия. Тази инвестиция е част от по-дългогодишната стратегия за растеж и един пример на нашите инвестиции тук, в България. За двата завода тази година ние инвестирахме над 22,5 млн. лв. – това е доказателство за важността на България и тези производствени предприятия в корпорацията.“

Преди да пререже лентата, министър Караниколов сподели: „Радвам се, че съм днес тук. За мен вие сте част от една голяма група от 9500 души, вие сте 3200. Сигурен съм, че вие сте най-добрите от това, което видях, и това, което чух. Мисля, че всички трябва да дойдат тук и да видят положителното от това, което сте постигнали.“

Обявяването на инвестициите на компанията за 2017 г. бе направено в присъствието на икономическия министър Емил Караниколов, Невена Петкова, областен управител на Габрово, Божидар Данев, изпълнителен председател на БСК, Маргарита Попова, зам.-председател на БСК, Иван Иванов, кмет на община Севлиево, както и управленския екип на „Идеал Стандарт – Видима“.

Торстен Тюрлинг, главен изпълнителен директор на „Идеал Стандарт Интернешънъл”, каза: „Преди 2 г. компанията започна разработването на нова стратегия с фокус върху растежа и силните страни на компанията – и ние прилагаме тази стратегия с постоянство и генерираме успех. Основна част от тази стратегия на растежа е да инвестираме в три ключови области: технологии, иновации и обслужване на клиентите. Инвестициите в технологиите са в производството и днес открихме нова технологична линия. Иновациите са другият ни фокус – ние сме иновационен лидер в индустрията.

България е важна страна за нас – „Идеал Стандарт” е тук вече 25 години, ние сме основен работодател в региона, единствената страна, в която компанията има две мащабни производствени структури; най-голямото производство на фитинги и керамичен завод, който е най-големият в компанията. Отчитайки тази значимост и за да подкрепим нашата стратегия на растеж, ние инвестираме тук, в България. Инвестициите до момента са 22,5 млн. лв. за двата завода.“ Той благодари на целия екип на компанията, без който всичко това не би било възможно.

19-3

Министърът на икономиката Емил Караниколов и Торстен Тюрлинг, главен изпълнителен директор на „Идеал Стандарт Интернешънъл”, режат лентата на новата роботизирана линия в Завода за керамика

В продължение на казаното от Торстен Тюрлинг Ярослав Дончев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „Идеал Стандарт – Видима“ АД, добави: „През юли, по повод отбелязване на 25-годишнината на „Идеал Стандарт” в България, ние ви обещахме, че през месец ноември ще споделим с вас за първата част от инвестиционните планове на нашата компания. Стратегическите проекти включват увеличаване на производителността и капацитета на заводите, ново оборудване за повишаване на производствената ефективност, подобряване условията на труд. Разбира се, за всеки завод поради спецификата на производството стратегическите инвестиции са различни.

За завода за арматура: по-продължителна инвестиция във времето – инсталиране на 20 робота за автоматизация на шлайф-полирната работа. До момента са внедрени 6 робота в производството; последно поколение високопроизводителен CNC машинен център за модернизация на механичната обработка и високопроизводителни машини за леене на изделията.

В Завода за керамика открихме последните инвестиционни проекти: две нови преси под налягане; роботизирани линии за глазиране – инсталирани са 4 робота и промяна на конфигурацията на една от пещите за изпичане на изделия на 2 реда, с което постигаме увеличение на капацитета на завода с още 250 000 изделия за година, с което той достига общ капацитет до 2 550 000 изделия.“

19-2

Стратегическите проекти на компанията бяха обявени пред медиите на специална пресконференция

Емил Караниколов, министър на икономиката:

Благодаря ви, че запазвате младите хора в България

След срещата си със Съвета на директорите, обиколките на заводите и откриването на разширяването в завода за керамика мога да споделя, че видях едно изключително добро дружество, дори прекрасно. Това, което разбрах, е, че тук има много добър екип, за което ви поздравявам. Може би и това е най-важното.

За последните 25 години в дружеството са инвестирани над 260 млн. лв., като ефектът от това се вижда. Поздравявам собствениците за правилното решение да инвестират в България. Всъщност отварям и една скоба – понеже в последните дни основна тема в България е приватизацията и проверката на раздържавяването, мисля, че много хора трябва да дойдат тук и да видят какъв е положителният ефект от приватизацията. Да, може да го няма на много места, но тук го има, за което ви поздравявам. За тази година в дружеството са инвестирани над 22,5 млн. лв., но това е част от една тригодишна програма.

Искам да ви благодаря, че инвестирате и работите в България! Да ви благодаря, че запазвате младите хора в България, и да ви пожелая „На добър час!”.

Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара:

Вие сте част от технологичната революция, която движи света

Малко са компаниите, които разширяват капацитета с иновативни технологии и се грижат да обучават екипа си в нови технологии, като по този начин сте част от технологичната революция, която движи света. Радвам се, че инвеститорът мисли в перспектива и успехи в дългосрочен план. Радвам се, че всеки път, когато идвам тук, виждам нови стъпки на развитие. Успех на всички, които са ангажирани в този страхотен екип!

 

 

Добавете коментар