20 хиляди младежи могат да пътуват безплатно в Европа

Европейската комисия стартира своята четвърта кампания за DiscoverEU.

0

20 хиляди билети ще бъдат отпуснати за опознаване на Европа през 2020 г. Всички 18-годишни младежи от ЕС имат възможността да кандидатстват до 28 ноември.

Европейската комисия стартира своята четвърта кампания за кандидатстване за карти за пътуване DiscoverEU. Кампанията цели да предостави възможност на участниците да пътуват из Европа и да се запознаят с нейната красота, културно наследство, както и да развият своите умения и знания.

Всички 18-годишни младежи в ЕС могат да се кандидатират ако желаят да опознаят Европа в периода 1 април – 31 октомври 2020.

До този момент Европейската комисия е предоставила 50 000 карти за пътуване в организираните три кампании. Кандидатите през тези три кампании наборяват 275 000. Четвъртата кампания ще позволи на още 20 000 младежи да опознаят Европа.

При проявено желание участниците в DiscoverEU могат да се възползват и по време на пътуването да се включат в различни организирани срещи и мероприятия. Както и да получат дневник за пътуването, за да записват своите впечатления и преживявания.

Всяка година дейностите по DiscoverEU са свързани с приоритетна за Европейския съюз тема. Темата за предстоящата кампания ще бъде „Устойчива зелена Европа“.

УСЛОВИЯТА

Кандидатите трябва да се навършили 18 години и да имат готовност да пътуват между 20.04 и 31.10.2020 г. Максималният срок на пътуване е 30 дни.

Кандидатурите ще бъдат разгледани от специална комисия, която ще избере победителите. Кандидатите ще бъдат уведомени за резултатите от подбора през януари 2020, след като преминат тест за общи познания за Европейския съюз. Одобрените кандидати ще могат да пътуват самостоятелно или в група до пет души. По правило пътуванията са с влак.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си