20 години PERI България – градивни решения и устойчив растеж

0

От самото си основаване до днес PERI се асоциира с предприемчивост, надеждност, непредубеденост и страст – четирите стълба за успех на компанията. Екипът на PERI България се стреми към постоянно усъвършенстване, подкрепено от стремежа да предоставя на своите клиенти най-добрите решения. Компанията е основана през 2000 г. в България и тази година ще отпразнува своя 20 годишен юбилей от развитието си в строителния сектор.

– През август отбелязвате 20 години от основаването на PERI България. Обръщайки поглед към началото, бихте ли споделили какъв е пътят на развитие на компанията?

Георги Димитров, управител: Щастлив съм да съм част от тази 20-годишна история! Днес PERI е световен лидер в производството и доставката на високотехнологични системни решения за изграждане на всякакъв тип и форма монолитни конструкции в ниското и високо строителство. Това включва кофраж, скеле, компоненти и придружаващ ги инженеринг. За да стигнем до тук, ние винаги сме залагали на продукти, които са съобразени с най-високите изисквания за безопасност и с които се работи лесно, бързо и качествено. По този начин отговаряме както на очакванията на инвеститори, строители, архитекти и проектанти, така и на собствените ни критерии за добре свършена работа! Филиалът ни в България отваря врати през 2000 година и от тогава до сега предоставя на своите клиенти експертни инженерни решения, с които се гордеем.

– Какви са основните предизвикателства пред PERI днес?

Анна Неделкова, продуктов мениджър: В екипа всички сме отдадени на своята работа като се стремим да развием доволни клиенти и това поставя много предизвикателства пред нас самите. Но, когато отговорим на професионалните си критерии за добре свършена работа, удоволствието е истинско! Стараем се да останем все така близо до партньорите ни, да посрещнем техните изисквания и нужди. Онова, което целим, е винаги да сме максимално ефективни спрямо конкретните особености и необходимости на проекта, като предложим високо качество, гарантирана сигурност на строителната площадка и строго спазване на крайните срокове.

Понякога си мисля, че именно предизвикателствата са част от това, което прави работата ни интересна и което дава шанс за личностно и професионално развитие и израстване.

Една от целите ни е да направим строителната индустрия привлекателна за младите хора с възможност да се реализират и да допринесат за нейното модернизиране. Със сигурност има какво да им предложим като кариерно развитие и реализация!

– Строителният бранш е консервативен в редица аспекти. Каква е вашата формула за налагане на техническите иновации в сектора у нас ?

Зафир Зафиров, инженер – проектант: При всяко нововъведение се забелязва известна степен на резистентност и придържане към вече установени практики. Строителният сектор като цяло е доста консервативен. Ние от своя страна постоянно се стремим към усъвършенстване и заедно с клиентите ни взаимно се учим да вървим напред. Вярвам, че можем и де факто модернизираме българския пазар в това отношение.

Дигиталната революция в строителния сектор тепърва предстои. PERI се развива постоянно, подготвяйки се за техническите иновации в BIM среда. Работата с пространствени модели ни дава възможност на много ранен етап от проектирането да вникнем в същността, нуждите и проблематиката на всеки обект, за да го подпомогнем и улесним в процеса на изпълнение. Сигурен съм, че в близко бъдеще това ще бъде установен стандарт, за който работим още от сега, за да продължим да предоставяме най-добрите решения на нашите клиенти!

– PERI България е една от водещите компании в строителната индустрия у нас. Как се печели и затвърждава в годините такава водеща позиция?

Христо Дойчев, ръководител на технически отдел: Бих обобщил присъствието ни като непрекъснато развитие. Струва ми се, че това описва съвсем точно и непрекъснатите технологични промени в строителната ни индустрия през последните 20 години, при които PERI има водеща роля. Горд съм, че успяхме да наложим иновативни системни кофражи и да покажем на света изградените по европейски стандарти сгради и съоръжения.

Пламен Славчев, инженер – проектант: Техническото бюро на PERI осигурява ефективни инженерни решения за кофраж и скеле, а проектният мениджмънт, прилаган директно на строителната площадка, следи за правилната работа с тях. Това е нагледно доказателство как реално работим за и редом с нашите клиенти през всичките фази на строителството.

Елеонора Александрова, инженер – проектант: Преди малко повече от година участвахме на феноменална BAUMA за 50-годишнината на PERI групата, където бяха представени последните иновации при продуктите и приложенията. Присъствието ни на най-големия световен търговски панаир в строителната индустрия е още едно доказателство за мястото ни в бранша както на локално, така и на глобално ниво. Интеграцията на световни практики и превръщането на строителството в един по-малко ресурсоемък и повече сигурен и ефективен процес е нашата мисия.

– Какви са очакванията Ви за развитие на сектора?

Георги Димитров, управител: Строителният сектор ангажира много служители. Това дава шанс той да играе водеща роля в момента на бързо възстановяване на икономиката. Това, което очакваме в бъдеще, е това, което правим тук и сега. Така създаваме градивни решения и градим устойчив растеж – както за нашата компания и служители, така и за нашите партньори и индустрия като цяло.

Пътищата ни водят напред, когато ги строим заедно!

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си