17 фалирали хотела на търг заради пандемията

0

17 хотела са обявени за продажба на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители от втората блокада у нас заради коронавируса от ноември до първата седмица на  януари, сочи справка на сайта на КЧСИ, обявена от Investor.bg. Общата им стойност е близо 16 млн. лв. Най-скъпият имот, обявен за принудителна продажба е хотел „Орхидея“ в курортен комплекс „Чайка“, Варна. Той е с площ от 6940 кв. м ,с 65 стаи, 8 апартамента и конферентна зала. Към него има и два магазина за промишлени стоки, фризьорски и козметичен салон, ресторант, нощен клуб.

Още четири хотела по морето са обявени за публична продажба – хотел във Варна за 334,4 хил. лв., хотел в Несебър за 329,7 хил. лв., хотел в Балчик за 392,6 хил. лв. и хотел в село Лозенец, Бургаска област, за 783 хил. лв.

Планински хотели също са на тезгяха за публична продажба. Сред тях са 4 хотела в Смолян и Пампорово, като цената им варира от 180 хил. лв. до близо 900 хил. лв.

Хотели в райони с активен туристически поток също са обявени за принудителна продажба. Това са 3 хотела във Велико Търново, в Ловеч са 2 и по 1 в габровското село Геша, в Троян и в Кочериново.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си