17 тролейбуса пристигнаха в Русе по вода

0

17 тролейбуса ще обновят част от автопарка на русенския градски транспорт. Возилата пристигнаха с шлеп по Дунав на пристанище Изток.5 от тях са HESS модел FBW 91T от Лозана, Швейцария, които са с много добри експлоатационни качества и добре познати на общинския превозвач. А другите 12 са Skoda TR 21 от Пилзен, Чехия, които са нископодови и с механични рампи за инвалидни и детски колички. Всичките возила бяха транспортирани първо с извънгабаритни платформи до гр. Пасау, а оттам бяха натоварени на ферибот и транспортирани по река Дунав.

След приемането на тролейбусите в депото, те ще преминат основен технически преглед и обслужване, ще бъдат оборудвани със системи за таксуване и следене и в рамките на десетина дни първите от тях ще започнат да изпълняват редовни курсове по транспортната схема на град Русе.

Припомняме, че община Русе в партньорство с „Общински Транспорт Русе“ ЕАД ще кандидатства с проектно предложение за закупуване на чисто нови електрически автобуси и тролейбуси за обществения транспорт. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за Община Русе е 39 млн. лв., с които да се закупят общо между 30 и 40 новопроизведени електрически автобуси и тролейбуси. Едно от условията по процедурата, е дружеството, което обслужва тролейбусния транспорт на Русе, да е общинско. Благодарение на предприетите през последните години действия на община Русе по придобиване на дружеството, това условие е изпълнено. Това дава възможност да се кандидатства за финансиране за обновяване на тролейбусния парк на градския транспорт.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си