16 хил. лв. са предвидени за одит по пътна безопасност на Северната скоростна тангента

0

Агенция „Пътна инфраструктура“ откри тръжна процедура за избор на изпълнител за провеждане на одит по пътна безопасност на Северната скоростна тангента. Срокът за подаване на офертите е 25 ноември т. г., а стойността на обществената поръчка е 16 хил. лева без ДДС.

Изграждането на 16,5-километровата Северна скоростна тангента е финансирано със средства от оперативната програма „Регионално развитие“ (2007 – 2013 г.). Тя беше въведена в експлоатация в края на 2016 г. Съгласно апликационната форма за изграждането й одити по пътната безопасност са проведени на фаза „технически проект“ през 2014 г. и преди въвеждане на пътя през 2016 г. Сега ще бъде направен одит при въведен в експлоатация участък.

Обект на одита ще бъдат 6-те активни ленти за движение и 2-те ленти за принудително спиране на скоростната тангента, както и прилежащите 20 големи съоръжения и 5 пътни възела. Ще бъде прегледана и техническата документация на обекта.

Трасето на Северната скоростна тангента, пътните връзки и съоръженията ще бъдат обследвани, както през деня и по здрач, така и при различни климатични условия. Ще бъде направен преглед и на информацията за настъпилите пътнотранспортни произшествия от въвеждането в експлоатация на обекта до момента, за да се изяснят потенциални проблеми свързани с безопасността на движение.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си