10% ръст на чуждестранните инвестиции у нас за 2018 г.

0

Преките чуждестранни инвестиции за 2018 г. са се увеличили с над 10%. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов по време на изслушването си за инвестициите и перспективите за икономически растеж на българската икономика.

През цялата изминала 2018 г. се говореше, че преките чуждестранни инвестиции намаляват. Цитираха се предварителни данни на БНБ, които всички знаем, че подлежат на актуализация и ревизия в продължение на 15 месеца след приключване на отчетния период. В крайна сметка излязоха окончателните данни. 2017 г. имаме увеличаване на преките чуждестранни инвестиции с над 380 млн. евро“, допълни Караниколов.

По думите му при избори инвеститорите изчакват да видят дали ще има необходимата политическата среда, която да им вдъхне доверие. Преките чуждестранни инвестиции не са по-малко от предходната, а са се увеличили с малко над 10 % за една година. Влезлите в България преки чуждестранни инвестиции през изминалата година възлизат на 1, 532 млрд., което е с 10,3% или малко над 143 млн. евро повече от вложенията направени в периода януари – декември 2017 г., които възлизат на 1,389 млрд.“, обясни още министърът.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си