15 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Шотландски замък от 17-и век се продава за 625 хиляди британски лири

Замък от 17-и век край шотландския град Дънди е обявен за продажба с цена от 625 хиляди британски лири (730 хиляди щатски долара), предаде ДПА.

Сградата е разположена в северната част на града и е претърпяла основен ремонт от настоящите си собственици през последните три десетилетия. Запазени са части от средновековните и ренесансовите й характеристики в съответствие с историята.

Продажбата на замъка е поверена на компания, която го представя като място, подходящо за семеен дом, ваканционен имот или инвестиция.

В центъра на историческата сграда има салон с площ от 30,2 квадратни метра с висок сводест таван и трапезария с подова настилка от каменни плочи, камина и таван с дъбови греди. Замъкът разполага с три големи спални с открита камина и сводест таван, а също и душ кабина. До „Стаята в кулата“ може да се стигне през спалнята, която в момента е кабинет, а преди е била използвана като стая за изкуство.

Пътната инфраструктура около замъка е отлична, има железопътен и въздушен транспорт. В района се намират и голф игрища от световна класа.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ