24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Заработи новата пречиствателна станция в с. Божурица

Пречиствателна станция за отпадни води за населените места в общините Плевен и Долна Митрополия заработи в село Божурица. Стойността на обекта е над 27 милиона лева.

Реконструираната пречиствателна станция е по проект „Интегриран воден цикъл Плевен-Долна Митрополия“, финансиран по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 година“.

Чрез модерното съоръжение ще се подобри и водния цикъл на агломерациите Плевен, Тръстеник, Долна Митрополия, Ясен и Буковлък.

Реализираният европейски проект подпомага страната ни да постигне съответствие и с европейското екологично законодателство, особено по отношение на директивите за питейни води и градски отпадъчни води, както и ще допринесе за постигане на устойчиво регионално развитие.

Не на последно място по важност е защитата на природните ресурси, които са база за развитие и конкурентоспособност.

Related Articles

Над 180 фирми от Европа и Азия ще участват в Архитектурно-строителна седмица 2024

След броени дни- на 3 април се открива мащабното за строителния сектор изложение Архитектурно-строителна седмица. До 6 април в залите на Интер Експо Център...

5 млн. лева от ЕС за укрепване на три свлачища във Велико Търново

Община Велико Търново очаква близо 5 милиона лева европейско финансиране за укрепване на три свлачища, които засягат жилищни и промишлени територии и пътища. Проектът е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ