12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Фотоконкурс събра любимите места в България, могат да се видят на интерактивна карта

Над 1 600 снимки на забележителни кътчета от цяла България станаха част от конкурса „Любими места на картата на България”, организиран по повод 25-годишнината от създаването на Есри България и във връзка със Световния ден на Географските информационни системи (ГИС). В рамките на един месец, любители и професионални фотографи имаха възможност да се докоснат до ГИС технологията и да представят свои авторски кадри на красива България.

С одобрените фотографии беше създадена интерактивна карта на най-любимите и впечатляващи кътчета в страната. Тя отразява красиви природни и туристически забележителности, както и български занаяти от различни региони.

Картата,  достъпна на този линк, позволява на всеки да разгледа виртуално красива България, заснета през обективите на повече от 250 участници в конкурса.

А ето и кои са кадрите и техните автори, класирани в челните позиции в конкурса:

1-во място: Владислав Чанев- снимка на Полско-скакавишки водопад,

с. Полска Скакавица, Община Кюстендил

2-ро място: Елена Божкова- снимка „Там, където времето е спряло”, Синеморец, плаж Велека погледнат отвисоко

3-то място: Борислав Узунов- снимка Параклис „Св. Йоан Летни”, на един от хълмовете над язовир „Пчелина“.

 

Related Articles

Обсъждат концепцията за подобряване на транспортната свързаност в Софийска област

На 22 април в 3 общини на Софийска област ще се проведат срещи за подобряването на транспортната свързаност в региона. Обществените обсъждания на концепцията...

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ