11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

По проект: Община Пловдив санира детски градини с над 2 млн. лв.

Община Пловдив спечели проект на стойност 2 346 800 лева за енергийна ефективност в детски градини. Парите са по проекти от Норвежката програма.

Със средствата, които ще бъдат отпуснати по процедура „Енергийна ефективност в сгради“ от Министерството на енергетиката, ще бъдат обновени три детски заведения в града. Това са детска градина „Светлина“ в район Южен и „Десислава“ и „Еделвайс“ в Тракия.

Освен дейностите по осигуряване на енергийна ефективност – саниране, ремонт на покриви и подмяна на дограма, в детските градини ще бъдат изградени и фотоволтаични електроцентрали. Те ще осигуряват не само топла вода за детските заведения, но и ще произвеждат електроенергия, уточняват от администрацията.

Съфинансирането на проекта от страна на Общината е в размер на 452 231 лева.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ