12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Строят 150 000 кв. м търговски паркове у нас

Устойчивото възстановяване на потреблението и активните продажби на дребно бележат пазара на търговски площи през третото тримесечие на 2021 г., сочи докладът на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton. Това е позитивна тенденция на фона на сериозната стагнация на пазара през предходната година.

Вътрешното търсене е основният двигател на ръста на БВП, повлиян и от нарастващите цени на горивата и енергията, които пораждат опасения за инфлация. Индексът на потребителските цени се повишава рязко с 4% през септември и се очаква да остане висок през следващите месеци, сочи „Монитор“.

На фокус и през това тримесечие остават ритейл парковете. С 202 000 кв. м. площи този сегмент продължава да привлича вниманието на наемателите и предприемачите”, коментират от консултантската компания.

През последното тримесечие два нови проекта в областните градове са допълнили общия обем, а повече от 150 000 кв.м са в процес на изграждане или във фаза на планиране. Ако всички проекти се реализират според плановете на предприемачите, през следващите две години площта на ритейл парковете в страната ще се удвои.

 

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ