16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Укрепват участък от Ришкия проход

Започна аварийно изкърпване на второкласния път II-73 в района на селата Вълчин и Лозарево, в област Бургас, и в част от Ришкия проход. Ще се ремонтират най-компрометираните и деформирани участъци, за да се осигури безопасността на движение. Заради дейностите движението ще се осъществява в едната лента. Необходимо е водачите да шофират внимателно и стриктно да спазват пътната сигнализация. При добро и сухо време се предвижда ремонтните дейности да приключат до две седмици.

Второкласният път е с интензивен трафик и програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда основен ремонт на 90 км. От тях 47 км са на територията на област Бургас, а останалите около 43 км са в област Шумен. Целта е трайно подобряване на експлоатационното състояние на отсечката, носимоспособността на пътната конструкция и отводняването. В момента се изработват техническите проекти за основния ремонт на пътя. Изработването на проектната документация преминава през три междинни етапа, като до момента е завършен първият. След него ще бъдат проведени 2 процедури – екологична и тръжна по ЗОП за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на строителния надзор. Прогнозният срок за започване на основния ремонт на трасето е 2025 г.

За осигуряване безопасността на движение по второкласния път до реализацията на основния ремонт Областно пътно управление – Бургас ще продължи да поддържа отсечката чрез текущи дейности.

Related Articles

Първата фотоволтаична система върху общинска сграда изградиха във Враца

Със собствени бюджетни средства Община Враца изгради първата си фотоволтаична система за собствено потребление върху общински обект, съобщиха от местната управа. Централата е разположена...

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ