11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Търсят изпълнител на строителството на детски медицински център

До края на тази седмица Столична община ще обяви процедура за избор на изпълнител на строителните дейности на детски медицински център. По идея на кмета на София Йорданка Фандъкова общинска сграда в район „Възраждане“ ще се реконструира в общинска детска поликлиника. Целта за родителите е да има едно място, на което децата да получават квалифицирана медицинска помощ. Столична община направи анализ на съществуващите лечебни заведения в София, които предлагат медицинска помощ за деца. В разработването на концепцията на новото здравно заведение е включени екип от лекари.

Детската поликлиника ще работи всеки ден 24 часа в денонощието. Тя ще разполага със специалисти в различни области на медицината, съобразно спецификата на детската възраст и заболявания – в това число детски пулмолог, УНГ специалист, офталмолог, хирург, гастроентеролог и др. Предвидено е в лечебното заведение да има лаборатория.

Клиниката ще има дневен стационар, в който ще се извършват манипулации като венозни вливания, ваксини, инхалации, активно наблюдение.

Общинската детска клиника ще предлага приветлива среда, в която малките пациенти да получават компетентна и навременна медицинска помощ. Кметът покани един от най- популярните художници на улично градско изкуство Насимо да предложи визия за фасадата на сградата.

Обществената поръчка за изпълнител на строителните дейности е на стойност 1 млн. лв. В цената влизат всички строителни дейности, както и изграждане на асансьор, за осигуряване на достъпна среда и обзавеждане на помещенията.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ