17 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Търси се концесионер на плаж “Созопол – запад“

Министерският съвет  реши да открие процедура за възлагане на концесия за морски плаж “Созопол – запад“, община Созопол, област Бургас. Това съобщиха от правителствената пресслужба. 

Процедурата се провежда по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 15 години и е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 13 576,99 лева без ДДС. Той е формиран съгласно приетата от МС Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове – обекти на концесия.

Основната цел на решението е на плажа да бъдат осигурени водно спасяване, здравно и медицинско обслужване, санитарно-хигиенно поддържане и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ