12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Тръгва ремонтът на пътя от ГКПП „Гюешево“ до София

До дни ще започне ремонтът на над 12 километра от международния път от границата със Северна Македония до Кюстендил-Радомир-Перник и София през Конявска планина, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В някои участъци по трасето не се правени ремонти повече от 20 години.

Първокласният път е основна транспортна артерия с национално значение и осигурява връзка с ГКПП „Гюешево“, като той е и доста натоварен. Отсечката между с. Вратца и Кюстендил не е ремонтирана основно от 23 години.

В недобро състояние е и участъкът през Конявската планина – от Коняво до село Цървеняно, който е ремонтиран частично през 2006 и 2009 г., а при село Цървеняно пътят е високорисков заради големия наклон на трасето, предаде БНР.

Проектът за ремонт предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка и подобряване на отводняването на пътя. Отсечката ще е и с нова хоризонтална маркировка и пътни знаци.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ