9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Заради третия лъч на метрото: Скок на цените на имотите в района

Между 20 и 30% са се повишили цените на недвижимите имоти в район „Овча купел“ след въвеждането в експлоатация на третия лъч на метрото. Това каза в ефира на Радио София брокерът Румен Енков.

Този факт не е изненада според анализатори в бранша тъй като локацията и транспортните връзки стават все по – определящи за интереса на хората при търсене на жилище или дори квартира. Това се отнася приоритетно за големите градове и най-вече за София.

Достъпът до центъра и не само, но и до другите краища на София се улесни. Според нас, тъй като сме европейска столица, цяла България се опитва да учи и да работи в София“, каза Румен Енков.

Брокерът коментира, че се отчита ръст и при търсенето на жилища под наем. По думите му, цените в наемите са повишени около 10-15% за последната година.

Според запознати тази тенденция ще се задълбочава като се има предвид постоянния приток на нови хора към столицата.

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ