12 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Гърция облекчава строителните разрешения

Документите ще се издават без проверки от публичен орган

Разрешенията за строеж в Гърция ще се издават без проверки от публичен орган, според проектозакон на Министерството на околната среда, предава “Катимерини”.

Законът предвижда разрешителните да се издават автоматично, под пряката отговорност на главния инженер на съответния обект. Същевременно услугите по планиране на строителството изглежда вървят към премахване, тъй като вече няма да имат никаква съществена, лицензионна или контролна роля. Цялата документация и визата за строеж ще минават единствено с контрол на топографската диаграма.

Същият проектозакон удължава лицензите за екологичен бизнес, дори ако те са изтекли. Проектът беше внесен преди дни и се отнася основно до лицензирането на възобновяеми енергийни източници.

Всичко включено в новия проектозакон фактически води до отказ от задължението на държавата да одобрява, инспектира и контролира строителната дейност, коментират експерти от бранша.

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ