21 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Одобриха Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти

Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти е с ресурс в размер на 10 млн. лева. Средствата са предвидени за реновиране на държавни и общински обекти, както и за изграждането на нови.

Различното от досега действащата наредба е, че няма да се раздават средства при субективни фактори, определени от министъра, а оценката ще се извършва на база ясни критерии. Те включват брой жители, брой спортуващи деца, брой училища, брой университети и брой спортни клубове в областта.

Общата стойност на проектите е в размер на 20 млн. лева, тъй като програмата предвижда и 50% самоучастие. „По този начин кандидатите ще покажат ангажираност, като осигурят собствен или привлечен капитал. Това ще оптимизира модела на публичните вложения като акцентът е върху споделяне на участието“, коментират от Министерството на младежта и спорта.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ