21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Световната банка разширява офиса си в София

Според подписано Споразумение между правителството на България и Международната банка за възстановяване и развитие предстои Офисът за споделени услуги на Световната банка в София да бъде разширен.

Предвижда се площта на офиса да бъде разширена с 650 кв. м., като достигне обща площ близо 4650 кв. м. По изчисления на банката първоначалните инвестиционни разходи ще достигнат 515 хил. евро, като те ще се реализират 2021 г. До 2025 г. пък текущите разходи за недвижимо имущество се очаква да бъдат около 713 хил. евро.

Според мотивите в закона, разширенето ще благоприятства за икономическата среда в България, като ще даде възможност за намиране на работно място на висококвалифицирани специалисти. Присъствието на високоавторитетна организация като Световната банка ще спомогне и за престижа на България пред международната инвеститорска общност.

Related Articles

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ