16 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

С 8 млн.лв. ремонтират улична инфраструктура във Варна

Полагат нова асфалтова настилка на улици в кв. „Кайсиева градина“ в район „Вл. Варненчик“ във Варна. Това са ул. „Д-р Петър Дертлиев“ и ул. „Проф. д-р Емил Станчев. Те са част от проект за облагородяване на градската среда, за който са осигурени 8 милиона лева.

След приключването на основния ремонт на двете големи улици предстои и рехабилитацията на улица „Асен Разцветников“, в същия район. Там ще се променя на конструкцията на пътя, ще се преасфалтират уличните платна, ще се изграждат нови тротоари и ще се монтира ново улично осветление.

В рамките на проекта се извършва още ремонт на паркинга до бл. 229 в кв. „Кайсиева градина“ и прилежащите към него пешеходни алеи. Предстои такъв и на алеята под училище „Стоян Михайловски“ и над бл. 219.

Облагородяването на междублоковите пространства в района включва също изграждане на нови алеи, кътове за отдих, детски площадки и озеленяване.

Related Articles

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ