12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

51 проекта ще се финансират по „Красива България“ тази година

51 проектни предложения за подобряване на обществената среда и социална инфраструктура са одобрени за финансиране през 2022 г. по Проект „Красива България“, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. С реализирането им ще се обновят и ремонтират 9 училища, 6 детски градини, 2 детски ясли, 14 административни сгради, 3 болници, поликлиники и здравен център, 4 сгради на социални услуги, спортни обекти, културни домове и читалища.

Общата стойност на одобрените проекти е 12,6 млн. лв., от тях 5 млн. лв. са осигурени по Проект „Красива България“. Останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Очаква се при изпълнението на одобрените проектни предложения да бъдат наети най-малко 625 човека, от които най-малко 235 са регистрирани в бюрата по труда безработни. В рамките на Проект „Красива България“ ще бъдат проведени и 18 квалификационни курса, които ще спомогнат за обучението и за успешната реализация на пазара на труда на над 200 безработни.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ