11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

С евросредства: Санират жилищни сгради в Разлог

Три многофамилни жилищни сгради в град Разлог ще бъдат санирани със средства по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Проектът „Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – пета група“ включва 3 блока в града, намиращи се на улиците „Стефан Стамболов“ № 5, „Стефан Стамболов“ № 13 и „Екзарх Йосиф“ № 58. Общата стойност на проекта е 1 249 649,97 лева, от които Европейското съфинансиране е в размер на 1 062 202,47 лева, а националното съфинансиране е 187 447,50 лева.

Предвижда се на жилищните сгради да бъде монтирана изолация на външните стени, подовете и покривите, да бъде подменена дограмата и др. Целта е обектите да достигнат клас на енергопотребление „В“, което гарантира намаляване на разходите за енергия, както и постигане на индикативните национални цели за пестене на енергия за 2020 г., заложени в Националния план за действие за енергийна ефективност 2014-2020 г.

След реализирането на дейностите, заложени в проекта, ще бъде осигурено по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда, подобряване на експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на трите сгради.

Очакванията на Общинската администрация са до края на месец септември и трите блока да бъдат напълно завършени, като по време на строително- монтажните работи ще бъде осъществяван непрекъснат строителен надзор.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ