18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

С близо 4 млн. лв. санират студентските общежития на ТУ-Варна

С близо 4 милиона лева ще бъдат санирани студентските общежития на Техническия университет във Варна. Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката.

Ремонтите на двете 17-етажни сгради ще продължат повече от година. През този период ще бъдат обновени покривите на сградите и ще се подмени дограмата. Предвидени са още и монтаж на осветление с вградени сензори за движение и изграждане на пожароизвестителна инсталация. Пространствата около двата блока също ще бъдат облагородени.

Процедурата по избор на изпълнител за ремонтните дейности вече е приключила. Обществената поръчка е на стойност до 3 879 370 лв. без ДДС и съгласно документацията финансирането за изпълнение на поръчката ще се осъществява от целеви средства или други пари, извън бюджета на ТУ-Варна за 2020 г.

Related Articles

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...

Благоустрояват крайречната зона по р. Янтра в Габрово

Благоустрояването на крайречната зона по р. Янтра е включено в Концепция за интегрирани териториални инвестиции на Община Габрово. В тази връзка се състоя публично...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ