16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

От 8 март: НАП пуска предварително попълнени данъчни декларации

От 8-ми март на страницата на НАП ще са достъпни предварително попълнените декларации за облагане доходите на физическите лица. Всеки длъжник ще има възможността да сравни служебно въведените данни при електронното подаване на декларациите и да нанесе корекции, ако е необходимо, съобщиха от приходната агенция.

Тази година НАП ще въвежда по служебен път данните в данъчните декларации на физическите лица, без да са необходими служебни бележки от работодателя, ТЕЛК решения и декларации от другия родител.

Приходната агенция вече разполага и с данните за търговията през интернет, които също ще бъдат въвеждани в данъчните декларации, а дейността ще се облага, освен ако не засяга продажбата на лични вещи.

За надвнесения данък ще можем да решим дали да ни бъде възстановен или да бъде разпределен за покриване на други задължения, а данъчни облекчения за първи път ще ползваме и при ремонт в дома.

Данъчната кампания тази година ще продължи до 5 май, като отстъпка от 5% може да се ползва за декларациите, подадени по електронен път, до 31-ви март.

Related Articles

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ