19 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Събират предложения на пловдивчани за облагородяване на Дановия хълм

Обиколка на Дановия хълм в Пловдив, известен още като Сахат тепе, планират активисти от БГ Бъди активен и Free Plovdiv Tour. Тя ще бъде на 17-и октомври, от 15 часа, а идеята е да се маркират проблемни зони и да се съберат мнения и предложения за бъдещето на локацията.

Акцията в Пловдив е част от глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем, по време на която освен че гражданите научават интересни исторически факти за местата, се набелязват и мерки за позитивна промяна на градската среда.

Освен тази акция в Пловдив продължават редица кампании и инициативи, целящи да ангажират хората със заобикалящата ги среда – почиствания, провеждане на образователни форуми за насърчаване на разделното събиране на отпадъци и рециклирането и други.

 

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол. Участъкът на моста над река Изгревско дере на път III-9901 Царево – Ахтопол –...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ