17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Строят нова детска градина в Асеновград

Нова детска градина строят в Асеновград, информират от общината. Предвидени са 3 млн.лв. за нея, като средствата са отпуснати от държавата по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020 г. – 2022 г.). Детската градина ще бъде построена на улица „Отец Паисий“ в района на квартал „Изток“. Новооткритите групи след реализирането на проекта, ще бъде шест. В тях ще бъдат приети 138 деца.

В детската градина се предвижда изграждането на кухненски блок, физкултурен салон, закрит басейн, дворно пространство със съответните детски площадки, ограда. Проектът включва и цялостно обзавеждане и оборудване.

Чрез изпълнението на проекта ще се осигури достъп на всички деца до предучилищно образование от 4- годишна възраст в общински образователни институции и в по-голяма близост до местоживеенето си.

Според условията за устойчивост на проекта, през първите пет години след реализирането му, общината няма да може да извършва функционални промени. След изтичане на този период, могат една или няколко от детски групи да се преструктурират в яслени, според нуждите на населението в Асеновград.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ