24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Строят нов учебен корпус в центъра на Перник

Нов учебен корпус с басейн и топла връзка към сградите на ОУ „Св. Иван Рилски“ и Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски“ ще бъде построен в центъра на Перник. Строително-монтажните дейности ще стартират до месец, информират от администрацията в града.

Проектът е на стойност 7,5 млн. без ДДС. Новата 3-етажна сграда ще бъде издигната на мястото на старото баскетболно игрище и ще е с разгъната площ от 4 000 кв. м. Предвидена е за 12 паралелки с 288 ученици.

На първия етаж ще има вътрешен плувен басейн с 5 коридора и прилежащи към него съблекални, душ зона, треньорски кабинет и сервизни помещения. Ще бъде изграден и физкултурен салон.

Вторият етаж е предвиден за 6 нови класни стаи и четири STEM-кабинета за наука, технологии, инженерство и математика. Още толкова STEM-кабинета, шест класни стаи, както и санитарни и складови помещения ще бъдат разположени на третия, последен етаж. Проектът предвижда дворното място също да бъде облагородено.

Related Articles

Продават дома на Фреди Меркюри в Лондон

Къщата на Фреди Меркюри, в която певецът изживя последните десет години от живота си, се продава, съобщи агенция "Асошиейтед Прес“, цитирана от БТА. За имота...

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ