16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Кметът на Благоевград: Градинката при Камерна опера ще бъде върната на гражданите

Ще се изготви и стратегия за преместваемите обекти в града

Градинката при Камерната опера ще бъде върната отново на гражданите. Целта е да бъде възстановено предназначението на площада – да бъде място за отдих и разходка. „Градинката повече няма да бъде заведение или бар, а след освобождаване на площта ще направим анализ дали бихме могли да възстановим и фонтана. Ако не успеем, мястото ще бъде озеленено“, каза кметът Байкушев.

Предстои да бъде издадена заповед за премахване и на временните постройки пред заведение „Лилавото“, които не се вписват естетически в градската среда, както и за ограничаване на отдаването под наем на открити площи на заведения, които са некоректни платци по договори, сключени с Общината.

Втората стъпка за нормализиране на градското пространство е премахването на външна тераса с навеси на хотел „Ален мак“ и връщането им към зелените площи на Градската градина.

Ще бъде изготвена стратегия, с която да се промени Наредбата за преместваемите обекти, като по този начин ще бъдат създадени ясни правила как ще се ползва общинската собственост и какъв ще бъде обликът на Благоевград. Целта е да се създаде усещане за повече пространство, да се запази архитектурния облик и екологичното равновесие в града.

Снимки: Община Благоевград

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ