22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Столичният инспекторат с нова акция за стари гуми

Отварят се временни площадки за събиране на излезли от употреба автомобилни гуми, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Специализираните зони са 30 на брой в различни райони на София, а адресите им могат да бъдат намерени на сайта на Столичния инспекторат в секцията „Кампании“. Оставените гуми периодично се извозват от там. Площадките работят именно в сезона на смяна на гумите, като целта е да не се оставят в междублоковите пространства и зелените площи.

През миналата година на временните площадки бяха изхвърлени над 15 хиляди гуми.

От Столична община напомнят на гражданите, че търговските обекти (автосервизи и пунктове за смяна на излезли от употреба гуми), в които се извършва смяна, са задължени да имат сключен договор с лицензирана фирма, на която да предават събраните от дейността им гуми. Задължени са да осигурят и възможност за безплатно приемане на гумите от крайните потребители в местата на продажба и смяна на гумите, както да поставят на видно място в търговските обекти табели, които съдържат информация за възможностите и начина за обратно приемане на използвани гуми в търговския обект.

Related Articles

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ